Jaktbilder fra SHU`s område

 

(Nyeste tilsendte bilde legges øverst)

 

Moskuser 2014. Kom inn i valdet på Mork. Ble skutt av Thomas Rødstøl (SNO) 6/9-14 på Sandnes, ikke langt unna der Roy Dahle skjøt en moskus i 2008! (Bildet under)

 

Jonny Eidem har sendt inn et bilde av en blid jeger med sitt bytte. Olav jakter på Rydjord, og det ser ut til at han har fått skutt seg en fin spissbukk. Vi gratulerer!

 

28/11 fikk utmarkslaget et bilde av en ung fangstmann. Jan Erik har vært med på å sette ut minkfelle. Fella er av typen Syning, og fungerer både til mink og mår. Minken (Mustela vison) beskatter hardt fugl. Den hører ikke naturlig til i norsk fauna. men er et resultat av rømt oppdrettsmink på 1930-tallet. Gratulerer med flott fangst, Jan Erik!

 

Toralf Nilsen sendte et fint bilde i kveld. Han hadde vært oppi lia og jaktet hjort. Han må ha jaktet godt, for med ned igjen var det både kolle og kalv. Her ser vi Toralf sammen med hjelper og datterdatter Isabel.

 

Sander Dahle er nyutdannet jeger. Han tok jegerprøven i sommer. For 14 dager siden var han ute og gikk en lengre tur sammen med med pappaen sin, Jonny. De gikk og de gikk, men kom tomhendt hjem igjen. 

Ungommelig pågangsmot skal man dog ikke kimse av. Sander tok med seg hagla og gikk en liten ettermiddagstur, mens de andre koste seg på hytta ved Herjevatnet. En time senere kom han stolt hjem igjen med sin første orrhane! Det blir neppe den siste. Gratulerer, Sander!!

 

Et fint elggevir som Odd Arne fant på en kveldstur opp på Åfarnesnakken. Ser ut til å være et fallgevir fra i fjor. Geviret hadde 7 takker.

 

I måneskinnet den 1/10-12, fikk Roy Inge inn en fulltreffer på denne bukken. 9-takker på småpene 103 kg. Gratulerer!

 

Palmer Øverland sendte et bilde den 26/9-12. Skriver følgende: "Rev skutt på fuglejakt Åfarnes-Holm." Det er veldig bra at småviltjegerne benytter sjansen til å ta ut predatorvilt også. Godt jobba, Palmer!

Hjem

15. september 2012 datt det en elgokse nedunder Morkanebba. Jaktlaget Mork-Slemmen Indre hadde organisert seg godt, og jag nr. en for dagen endte med at oksen kom på posten til Johnny. Den ble veid til 195 kg. Gratulerer til karene på bildet!

Denne bukken ble funnet nå i februar 2012, mellom 200- meteren og 300- meteren på skytebana på Holmemstranda. En godt voksen bukk. Godt rensket for kjøtt og skinn, så den har nok ligget ei stund. 13 takker, med antydning til en 14. takk på bukkens venstre gevirstang.

Her ser vi geviret fra en annen vinkel. Kanskje vi skulle sendt inn ei tann til NINA for å funnet alderen?

Jonny E. sendte noen bilder fra jakta 2011. Her er en 11-takker på 82 kg. Geviret var stort i forhold til vekta på dyret.

To spissbukker. Begge 58 kg. Arthur M. som jeger.

12-takker på 106 kg. Jonny E. fra jakta 2011.

Herdis var så heldig å få tildelt reinsdyrkort i år. Og det tok ho godt vare på. Gratulerer med fin kalv, Herdis!

10. september 2011 datt det en elgokse nedunder Torvlausa. Jaktlaget Herjeelva-Oraelva elglag hadde organisert seg godt, og jag nr. to for dagen endte med at oksen kom på posten til Ottar R. Den ble veid til 215 kg. Gratulerer til karene på bildet!

10. august skjøt Herdis sitt første storvilt. Gratulerer med flott bukk!

 

Onsdag 17/11-2010 fikk vi en ny storviltjeger i valdet. Steinar Sandnes har vært med et par år på hjortejakt, og i dag lyktes han i å felle en fin rådyrbukk. Bukken hadde fortsatt gevir, og de blir nok et fint minne å henge på veggen vil vi tro. Gratulerer, Steinar! 

Jonny Eidem skjøt en brukbar 12-takker den 9/10-2010. 105 kg. Gratulerer!

Et flott bilde av Holmemdalen. 

Herjebukken ble skutt på Ytre-Herje den 11.08-2010 av Jonny Eidem.

Gamlebukken i Slemmen ble skutt 14/8-2010. Den hadde ikke tenner igjen!

På Løteigen ble det denne uken funnet et rart hjortegevir. Som bildene viser har det vokst ut ei ekstra gevirstang på det ene geviret. Et merkelig og artig gevir. Nå gjelder det for Gunnar og Anne-Berit å finne den andre gevirstanga. Jeg forventer at de tråler atlegene og tilgrensede skogområder de kommende dagene:-)